Vitaliteit

Ben ik vitaal?

Wat is vitaliteit? Je komt ze wel eens tegen, mensen die bruisen van de energie. Ze zijn super gemotiveerd en hebben heel veel veerkracht. Maar hoe komt het nou? Jij voelt je immers heel erg duf en je hebt helemaal geen energie om iets te ondernemen .Je gezicht ziet er altijd somber uit ook al probeer je er een smile op te zetten. Ja, dat gebeurt nou eenmaal als je niet vitaal bent.

Wat is vitaliteit

Als jij vitaal bent dan zit jij boordevol levenskracht. Men zegt ook wel wie vitaal is, heeft heel veel energie en dus heel veel kracht om te leven. Het woord vitaliteit stamt af van het Latijns woordje Vita wat kracht betekent. Maar hoe zorg jij er nou voor dat je vitaal door het leven gaat? Het antwoord op de vraag is simpel; Jij zal je vitaliteit een boost moeten geven. Maar de uitvoering hiervan, daar is wel een iets wat langer antwoord voor nodig hoor. Je zult regelmatig aan je vitaliteit moeten werken om vitaal te zijn.

Leef met zo min mogelijk stress

De eerste en meest belangrijke stap is dat je stress zoveel als mogelijk zou moeten proberen te voorkomen. We hebben allemaal wel eens een beetje stress maar een teveel aan stress is niet goed voor je vitaliteit. Stress is een energievreter en energie heb je nodig om je vitaliteit te boosten. Je kunt je stress minimaliseren door bijvoorbeeld motiverende teksten te lezen en regelmatig te sporten. Je kunt daarnaast ook meer tijd aan jouw hobby besteden. Kortom je zou een balans moeten creƫren door voldoende ontspanning erbij in te rekenen.

Vitaal

Voldoende slaap en gezonde voeding

Je zult ook wel voldoende moeten slapen. Dit is goed voor je gezondheid omdat je tijdens het slapen lichamelijk en geestelijk aan het herstellen bent. Zorg daarom voor een regelmaat in jou slaap routine.

 Zorg er ook voor dat jij gezond en bewust je voeding nuttigt. Dit is goede brandstof voor je lichaam en is heel erg belangrijk.