Bitcoin kopen? Waar kan ik dat in Nederland?

Met Bitcoin is het mogelijk om, met volledig digitaal geld, over een zogenaamd consensus netwerk betalingen uit te voeren. Het netwerk is het eerste betalingsnetwerk dat compleet gedecentraliseerd is. Dit betekent dat betalingen via een peer-to-peer (decentraal) systeem, zonder tussenkomst van een tussenpersoon of centrale autoriteit, door de gebruikers worden uitgevoerd.

Met de komst van cryptocurrencies als Bitcoin kan iedereen, overal ter wereld, met elkaar handelen zonder betrokkenheid van traditionele derde partijen zoals banken, notarissen, accountants en overheden. Handel is een fundamentele pijler onder de economie en onze samenleving.

Traditionele vertrouwde partijen spelen daarin een cruciale rol. De technologie achter Bitcoin, de Blockchain, zorgt ervoor dat essentiële functies van de “vertrouwde derde partij”, (trusted third party), volledig geautomatiseerd zijn via het internet. Hierdoor zijn deze zo vrij beschikbaar, toegankelijk en programmeerbaar als het internet zelf. 

Bitcoin kopen bij Bitvavo

 

Online zijn er veel zogenoemde aanbieders te vinden waar je crypto kunt kopen. Op deze website zijn er al veel bekende aanbieders de reveu gepasseerd, maar we willen nu het hebben over de “nieuwkomer” Bitvavo. Maar wie is Bitvavo en wat kun je precies met dit platform?

Bitvavo is een aanbieder van digitale valuta gebaseerd in Nederland (Amsterdam) die sinds oktober 2017 flink is gegroeid. Het bedrijf heeft als doel om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, met als slogan: “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin kopen en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.