Business intelligence consultant inschakelen voor uw organisatie

Met de hulp van een business intelligence consultant kunt u de resultaten van uw organisatie verbeteren. Vaak is er ontzettend veel informatie beschikbaar over het presteren van uw bedrijf, over de resultaten van losse afdelingen, enzovoorts. Binnen veel bedrijven wordt echter niets of nauwelijks wat met deze data gedaan. Dit is zonde, want uit deze data valt ontzettend veel informatie te halen! Een business intelligence consultant kan u helpen bij het inzichtelijk maken van de data die u beschikbaar heeft. Samen met deze consultant bekijkt u welke data relevant voor u kan zijn en hoe u de data op een slimme manier om kunt zetten naar informatie. Data vertelt u namelijk niet direct iets, terwijl informatie dat wel doet!

Advies van een business intelligence consultant

Een business intelligence consultant zal u in veel gevallen aanraden om gebruik te maken van BI software. Met deze softwarepakketten wordt het proces van het omzetten van data naar informatie geautomatiseerd. Dit maakt dat u zelf niets meer hoeft te doen, om vanuit deze data tot nieuwe inzichten te komen. Via een handig dashboard met uw belangrijkste KPI’s ziet u in een oogopslag hoe uw bedrijf op dat moment presteert. Ook kunt u de informatie snel en makkelijk omzetten naar een Excel– of PDF-bestand, om de informatie met anderen te kunnen delen.

Het inschakelen van een business intelligence consultant doet u door contact op te nemen met een van de vele internetbureaus die zich op BI richten.