Cursus boekhouding volgen

Wil jij aan de slag in de financiële administratie? Houd jij je graag bezig met de in- en verkopen, belastingen, balansen en alle andere zaken op het gebied van geldstromen binnen je bedrijf? Dan is het werk als boekhouder echt iets voor jou. Je kunt snel en ervaren een boekhouder worden door de boekhoudcursus van Fabius te volgen. Deze cursus is erop gericht dat je in een korte tijd de belangrijkste theorieën leert die je meteen in de praktijk kunt uitvoeren. Doelgericht, efficiënt en altijd gericht op zowel jou als je carrière.

Wat leer je?

Bij de boekhoudcursus van Fabius leer je wat er allemaal komt kijken bij de taken als boekhouder, ongeacht of je nu aan de slag gaat in een grote multinational of als kleine zzp’er. Hier horen onder ander het opstellen van de balans en het eigen en vreemd vermogen bepalen bij. Daarnaast weet je door de boekhoudcursus hoe je moet werken met in- en verkopen, belastingen en duurzame productiemiddelen. Hierbij horen ook het vastleggen van financiële dagboeken, het maken van journaalposten en het verwerken van sub-administraties die je anders over het hoofd zou zien.

Invulling boekhoudcursus

De boekhoudcursus duurt tien weken waar je één dag in de week drie uur achter elkaar les hebt. Voor deze cursus heb je geen vooropleiding nodig. Aan het eind van de boekhoudcursus doe je examen bij de Associatie voor praktijkexamens en wanneer je dit examen hebt behaald, ontvang je een officieel erkend diploma. Met dit diploma kun je direct in elk bedrijf aan de slag als boekhouder. Je kunt met dit diploma je ook verder specialiseren om hogerop te komen. Het diploma verleent je toegang tot opleidingen voor gespecialiseerd boekhouden en een basistraining Calculatie. Ook hiervoor biedt Fabius trainingen aan. Met de boekhoudcursus maak je je eerste stappen in de wereld van het boekhouden en specialiseer je jezelf als de onmisbare kracht achter de hele geldstroom van je onderneming.