Geld

Eenvoudig geld beleggen

De dienstverlening van banken is afgelopen jaren sterk verbeterd, voor particulieren is het een stuk eenvoudiger geworden om te kunnen beleggen in effecten. Via je eigen bank, of een andere bank kun je een beleggingsrekening openen en beginnen met aandelen te handelen. Bestebank.org geeft je interessante informatie over het beleggen. De waarde van een aandeel hangt vast aan de resultaten van een bedrijf, doet het bedrijf het goed zal het aandeel stijgen. Maakt het bedrijf geen of weinig winst dan zal het aandeel minder waard worden.

cryptomunten

Nadelen van beleggen met aandelen

Het is moeilijk na te gaan of de waarde van de aandelen wel oprecht zijn, misschien zijn de aandelen wel minder of meer waard? Zeker in slechte economische tijden kan het voorkomen dat de waarde omhoog wordt geduwd van de aandelen. Voor beginnende beleggers is het moeilijk om te kunnen beoordelen of het een goede belegging is. Er is veel onderzoek nodig en het blijft een risicovolle zet om in aandelen te beleggen. Voor recente informatie is het verstandig om regelmatig Bestebank.org te bezoeken en te lezen.

gaan beleggen

Waardevaste goederen

Je kunt van je spaargeld ook waardevaste goederen kopen als diamanten en goud. Nadeel is alleen dat vastgoed en kunst door de geldcreatie in waarde omhoog wordt gestuwd. Het is niet verstandig om op basis van een grote lening te beleggen in vastgoed. Rekening houden met een renteverhoging of een waardevermindering is niet onverstandig. Diamanten zijn een veiligere manier om in te beleggen omdat deze meer waardevast zijn. Edelmetalen zijn geliefd om mee te beleggen om het vermogen mee veilig te stellen.