Goede eigenschappen die een HR consultant moet bezitten

Eigenlijk bij elk bedrijf is het handig om een HR consultant of HR adviseur in huis te hebben. Een expert op het gebied van personeelszaken. In een constant veranderende markt kan het namelijk lastig zijn om personeel aan te houden of juist aan te nemen. Wij hebben op een rij gezet welke eigenschappen een HR adviseur moet bezitten.

Oog voor andere mensen

Niet alleen organisaties blijven zich ontwikkelen, (nieuwe) medewerkers doen en willen dit ook. Niet alleen zorgt een werkgever voor geld in het laatje. Tegenwoordig is het voor werknemers ook belangrijk wat een bedrijf toevoegt aan hun leven en welzijn. Door bijvoorbeeld sport aan te bieden na het werk. Cursussen te geven op verschillende vakgebieden en noem maar op. Als HR Consultant dien je hier op in te spelen door het personeel te inspireren. Ook is het handig om bewust te zijn van wat er allemaal speelt binnen het bedrijf en open te staan voor iedereen.

Een goed overzicht

Als duidelijk is in welke richting je organisatie zich wil ontwikkelen en je beleid voert om dat doel te bereiken, is het fijn en genoodzaakt om prioriteiten te stellen en het overzicht te behouden. Een HR consultant dient hier op te sturen en hoofd en bijzaken te onderscheiden. Iedere leidinggevende dient hier rekening mee te houden. Dit wordt ook wel en helicopterview genoemd.

Goed zijn in keuzes maken

Een HR adviseur moet soms keuzes maken die niet voor iedereen fijn zijn. Dit hoort er helaas allemaal bij. Het is namelijk genoodzaakt om de organisatie verder te helpen. Bij verandering zal er altijd weerstand komen. Dat is iets wat alle mensen hebben. Verandering betekend namelijk onzekerheid en is eng. Een goede balans tussen strategie en empathie is hier dan ook uitermate belangrijk.