Wifi

Herken jij deze grootste Wifi-ergernissen op kantoor?

Wifi, oftewel ‘mobiel internet’ is natuurlijk niet meer weg te denken in de huidige samenleving. Thuis is er een 4G-netwerk inmiddels de norm en op elke openbare plek is er Wifi te gebruiken. De toegangscodes (username en wachtwoord) staan in bijna elk hip koffietentje wel geschreven op een bordje bij de kassa. Maar waarom werkt de Wifi op veel kantoren dan toch zo abominabel slecht? Hieronder een aantal veel voorkomende ergernissen.

Werkomgeving

Wifi onmisbaar op het werk

Volgens de website ‘ondernemen-nl.nl’ is Wifi absoluut onmisbaar op de werkvloer. Toch is een van de meest gehoorde klachten van werknemers, het feit dat ‘het internet er weer eens uit ligt’, waardoor ‘het systeem het niet meer doet’. Waarom doet het mobiele internet het vaak niet of niet naar behoren op kantoor? Een van de redenen is onwetendheid. Wist je bijvoorbeeld dat veel Wifi-netwerken er moeite mee hebben om door getint glas te gaan? Of dat kippengaas, dat vaak in (oudere) bedrijfspanden in de muren zit (tijdens de bouw is van dit materiaal gebruikgemaakt) en Wifi niet echt lekker met elkaar samenwerken?

Ergernis

Te traag door te veel devices

Tegenwoordig heeft elke werknemer wel een smartphone bij zich, die ze graag ‘even’ aan het bedrijfsnetwerk hangen. Tel daarbij de laptops, iPads en andere tablets van werknemers en directieleden nog eens op, en je komt al snel uit om een rekensommetje dat niet in het voordeel van de Wifi-bandbreedte uitvalt. Het netwerk is vaak ingericht op een aantal laptops die erop aangesloten worden, maar vaak is de belasting het dubbele of veelvoudige hiervan.

Kies voor een professioneel aangelegd netwerk

Het aanleggen van een bedrijfsnetwerk is natuurlijk van een geheel andere orde dan het ‘even’ fiksen van Wifi voor thuis. De tip die ondernemen-nl.nl dan ook geeft, is om te kiezen voor een professionele partij die de Wifi op kantoor gaat aanleggen.