Is de portugese laurier iets voor jou?

Wil jij een mooie haag en ben je niet bang voor een iets lastigere plant? Dan is de portugese laurier misschien wel iets voor jou! Er zijn veel verschillende plantensoorten die heel geschikt zijn om als hagen te gebruiken. Een van de soorten waar je voor kunt kiezen, is de portugese laurier. Deze soort valt op door zijn sierlijke bladeren en door de elegante uitstraling die hij heeft. Het is bovendien een soort die niet door veel mensen gekozen wordt, dus je hebt hiermee ook echt iets anders dan anders! Heb jij interesse hierin, kijk dan eens bij hagen-planten.nl!

Haagplanten uitkiezen

Steeds meer mensen kiezen met het oog op duurzaamheid voor een haag in plaats van voor een schutting of hekwerk als tuinafscheiding. De portugese laurier is dus een van de haagplanten die je hiervoor zou kunnen gebruiken, maar je zou ook kunnen kiezen voor een beukenhaag of een ligusterhaag. Of je kiest voor de taxus of de conifeer. Deze laatste twee zijn bij veel mensen populair en met een reden, het zijn namelijk ontzettend gemakkelijke planten. Je kunt hier eigenlijk niet snel de fout mee in gaan. Voor mensen die geen groene vingers hebben en die niet echt met de tuin bezig willen zijn, zijn coniferenhagen en taxushagen dus een goede keus. De portugese laurier vraagt iets meer onderhoud, maar daar krijg je dan ook een heel mooie haag voor terug! Want hoewel het handig is dat conifeer en taxus zo gemakkelijk te verzorgen zijn, het zijn ook planten die je in heel veel tuinen ziet staan. Echt origineel is het dus niet. En je moet de vorm en kleur ook maar net mooi vinden. Het kan best zijn dat de uitstraling van de portugese laurier jou gewoon veel beter bevalt. Het is dan zeker de moeite waard om hier iets meer tijd aan te besteden!

Verzorging portugese laurier

Wat maakt deze plant nu iets lastiger dan de andere haagplanten? Dat heeft te maken met het feit dat hij niet van oorsprong uit onze omgeving komt. De portugese laurier vind je oorspronkelijk:

  • in Portugal
  • op de Canarische eilanden
  • op de Azoren

Met andere woorden, het is een soort die goed gedijt in het Mediterrane klimaat. Ons Nederlandse klimaat is natuurlijk wel iets anders, maar ook hier kan de plant goed tot zijn recht komen. De lage temperaturen hier in het noorden zijn geen probleem, de soort is goed winterhard. Wat voor de portugese laurier wel lastig is, zijn heel natte periodes. De soort is gewend aan droge omstandigheden. Extreem droge zomers zijn dan ook geen enkel probleem, maar een veel te natte bodem wel. Dit is dus een aandachtspunt als je hagen aan wilt gaan planten met deze lauriersoort. Om jou hierbij te helpen, krijg je bij hagen-planten.nl passend advies mee als je deze soort bij hen koopt. Je weet dan precies hoe jij er het beste voor kunt zorgen dat deze plant goed tot zijn recht komt. Wil jij hagen aanplanten in jouw tuin en wil je daarvoor gebruik maken van een sierlijke plant die niet iedereen in de tuin heeft staan? Koop dan bij hagen-planten.nl de portugese laurier!