Kan ik ook in de winter een pet dragen?

Met de naderende wintermaanden en het herfstweer van de afgelopen weken, begint iedereen de kou zo nu en dan te voelen. Als je een liefhebber bent van de pet, of zelfs helemaal niet zonder kunt, zul je je afvragen hoe je de winter door moet komen. Het is immers niet raar om vooruit te denken en bang te zijn voor koude oren. Zeker als je op zoek bent naar kleding. Hoewel sommige mensen oorverwarmers dragen naast het gebruik van hun pet, voelt dit niet zoals het hoort. Een pet draag je immers met functie en zo voelt het alsof je niet weet wat je aan het doen bent. Is daar een oplossing voor?

De winter pet

Gelukkig hoef je je daar niet verder zorgen over te maken, er bestaat namelijk zoiets als een winter pet. Sterker nog, deze pet wordt ook daadwerkelijk aangeduid als de winter pet. Dit is een klassieke uitvoering van de pet, met aan weerszijden flappen met warme, zachte stof die over gehele zijkant van je gezicht vallen. Deze hebben vervolgens bandjes waarmee je deze onder je kin kunt vastmaken, zodat deze niet heen en weer blijven bewegen. Zeker handig als je je oren warm wilt houden. Die bandjes gebruiken over het algemeen drukknoopjes.

Het dragen van de winter pet

Het dragen van een zogehete  winter pet is niet anders dan elke andere pet, afgezien van het feit dat je de zijflappen vastmaakt. Op het moment dat je het niet koud genoeg vindt voor deze oorwarmers, kun je hier gelukkig ook vrij makkelijk weer vanaf. Het is dus niet zo dat je ook binnen vast zit aan deze dingen. Dat is namelijk ook onwenselijk. Het handige ervan is dat deze flappen bovenop je hoofd ook vast kunnen worden gemaakt. Dit is eveneens zo ingedeeld dat het er ook nog erg modieus uitziet en niet een afschuwelijk beeld is.