Magento het e-commerce platform voor uw online verkoop

Voor een online webshop is Magento een platform dat uitstekend geschikt is. Magento is het meest gebruikte open source webwinkel platform in Nederland. Magento werd in maart 2008 gelanceerd. De nieuwste webshops komen al in Magento 2 uit.

Van Magento 1 naar Magento 2

Het Magento-platform is vernieuwd en Magento 2 is nu de standaard. Er zijn grote verbeteringen ten opzichte van de eerdere versie. Snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid zijn hier de grootste voordelen. De grootste uitdaging zit nog in de overstap van Magento 1 naar Magento 2. Een bestaande webshop zou in geheel nieuw opgebouwd moeten worden, met een design dat aansluit op het vernieuwde systeem. Ook de externe modules zullen niet altijd toepasbaar zijn in het nieuwe platform. De modules van third party’s worden steeds verder uitgebreid.

Magento 2 toepassingen

Sprite

De webshop is voor veel doeleinden goed toepasbaar. Hieronder een aantal concrete voorbeelden:

  • B2C: Dit zijn uiteraard de webshops die producten online aanbieden aan consumenten. Magento 2 is hier zeer geschikt voor. Van voorraadbeheer tot het gemakkelijk verwerken van orders, Magento 2 heeft het allemaal in één.
  • B2B: Voorbeelden van B2B webshops zijn groothandels, fabrikanten of zorgaanbieders. De markt is nog relatief klein en heeft grote verschillen met B2C. Bij B2B gaat het niet om grote aantallen aan bestellingen, maar aan grote orders met grote aantallen. Ook hier kan een Magento 2 webshop goed op ingericht worden.
  • MultiStores: Een MultiStore of MultiShop is één Magento-systeem verbonden aan verschillende domeinen. Het beheer van de webshops en de voorraad bevindt zich in hetzelfde systeem, één centrale backend en bediend verschillende webshops. Dit komt vaak voor bij het aanbod van verschillende productcategorieën middels verschillende webshops.

Magento specialisten bij Sprite IT

Zelf aan de slag gaan met een Magento webshop is geen goed idee. Ga daarom op zoek naar een gespecialiseerd bureau waar de ontwikkelaars ervaring hebben met het bouwen van een Magento webshop. Een bestaande Magento webshop optimaliseren of een nieuwe Magento 2 webshop laten ontwikkelen? Neem contact op met Sprite IT voor advies of meer informatie.

Over Sprite IT

Als creatief en gedreven full service online marketingbureau en IT specialist bedenken, creëren en realiseren wij maatwerk IT- en online oplossingen. We kijken ook graag verder dan de standaard oplossingen, maar zijn de beste in het roeien met de riemen die we aangereikt krijgen. Met een flinke hoop kennis, ervaring en creativiteit leveren wij uitsluitend kwaliteit en bewijst ons trackrecord dat wij de gestelde doelen behalen.