pe-training

PE-cursussen voor accountants

Bent u een accountant en moet u PE-punten halen? Of bent u net nieuw in het vakgebied en bent u nog niet bekend met PE-punten? Wij vertellen u alles over PE-cursussen. Wat is PE, hoeveel punten moet u halen en waar kan u dit doen.

Wat is een PE-cursus?

Wat is PE eigenlijk? PE staat voor Permanente Educatie. Permanente educatie is in sommige beroepsgroepen verplicht, zoals in de juridische, medische en financiële sector. Het doel van permanente educatie is de kennis en vaardigheden van een deskundige op peil houden en te vergroten/verbreden/verdiepen. Hierdoor kan de kwaliteit van de beroepsgroep gewaarborgd blijven.
PE-cursussen zijn dus bedoeld als hulpmiddel bij het op peil houden van kennis. De trainingen houden u scherp en u doet relevante inzichten op. De cursussen zijn een kans om uw capaciteit te vergroten. Door vaktechniek en vaardigheden continu te ontwikkelen, versterkt u uw waarde voor opdrachtgevers.

PE-punten

Door PE-trainingen te volgen haalt u PE-punten. Deze heeft u als accountant nodig. Er wordt vaak een minimum van 120 PE-punten in een driejaarscyclus gehanteerd. Meestal staat één PE -punt voor één belastbaar studie-uur. Maar beroepsverenigingen en organisaties zijn zelf eigenaar van het PE-puntensysteem, waardoor dit kan verschillen.
Wist u dat u zelfs een boete kan ontvangen als u geen PE-punten haalt of registreert bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)? U registreert uw punten zelf of laat dit doen door uw werkgever. Controleer wel altijd de aangeleverde PE-punten, want u blijft zelf verantwoordelijk.
PE-punten verkrijgt u niet alleen door cursussen te volgen, maar ook door het schrijven van een artikel of boek, het geven van trainingen, het lezen van vakliteratuur en het bijwonen van presentaties en het deelnemen aan overleg of een commissie.

Leervormen van PE-Cursussen

Een PE-cursus volgen kan op meerdere manieren. Een van de leervormen is online. Met e-learning bepaalt u zelf wanneer u leert en hoeft u natuurlijk nooit naar een externe locatie te reizen. Uiteraard krijgt u uitgebreide terugkoppeling op de keuzes die u maakt.
Blended learning is een combinatie van e-learning en klassikale bijeenkomsten. Dit is een zeer effectieve combinatie van leren. Deze toepassingsvorm is bijvoorbeeld zeer geschikt voor vaardigheidstrainingen.
Natuurlijk is klassikaal ook nog steeds een veel gebruikte vorm van leren. Praktijktoepassing heeft zich al jaren bewezen. Professionele trainers en docenten begeleiden u door het programma en behandelen de theorie en koppelen dit naar praktische kennis.

Een PE-cursus op maat

Op zoek naar een PE-cursus op maat? Ook dat is mogelijk. Een training die helemaal is afgestemd op de dagelijkse praktijk in jouw organisatie vindt u bij kriton.nl. Kriton ziet uw ontwikkeling als accountant als een samenspel van drie pijlers: vaktechniek, vaardigheden en mindset.
Boek nu de PE cursus die bij u past.