Wat is een logistieke totaaloplossing en waarom is het belangrijk?

Definitie van logistiek management

Logistiek management speelt een cruciale rol als gaat het om totaallogistiek. Volgens de definitie van The Council of Supply Chain Management, “is logistiek management een onderdeel van supply chain management dat de efficiënte stroom en opslag van goederen, diensten en gerelateerde informatie plant, implementeert en controleert om aan de eisen van klanten te voldoen”. Logistiek management is in wezen de controle en het toezicht op het goederenverkeer. De reikwijdte van beheerde processen reikt echter veel verder dan dat. Het omvat een groot aantal verschillende factoren, waaronder transportbeheer, vracht- en voorraadbeheer, materiaalbehandeling en orderafhandeling. Uiteindelijk omvat goed logistiek beheer optimalisatieprocessen om de inkomsten te maximaliseren, handarbeid te verminderen, weloverwogen beslissingen te nemen en de verwachtingen van de klant te overtreffen. Dit zijn zaken die vragen om totaallogistiek uit te besteden.

Belangrijkste doelstellingen voor logistiek management

Voordat je externe hulp inschakelt en investeert in managementtechnologie, wil je er zeker van zijn dat dit gunstige resultaten oplevert. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je de effectiviteit van nieuwe praktijken kunt meten.

  • Omzet verhogen
  • Verbetering van de bedrijfskostenstructuur
  • Verminder de totale transportkosten
  • Verbeter de klantenservice

Belangrijke onderdelen in de logistieke service

Het bedrijf biedt in de meeste gevallen een geïntegreerd oplossing voor logistiek management waarbij gebruik wordt gemaakt van alle transportmiddelen, ook wel totaallogistiek genoemd. We optimaliseren het transport van heavy lifts, onderdelen per containerschip en conventionele schepen, en bieden verschillende diensten aan zoals verpakking, installatie, import-export douaneaangiften, douane-inklaring, ophaling en levering.

Advisering

Tijdens het proces is het van belang dat er betrokkenheid is bij het overleggen over zaken die zich voordoen in logistieke managementsystemen. Overleg omvat van probleemidentificatie, analyse, tegenmaatregel en monitoring van het resultaat. We zullen de beste oplossing bieden om aan de eisen van de klant te voldoen.

Planning

Planning gebaseerd op de 4M-criteria. Dit concept zal zorgvuldig bepalen welke criteria er moeten zijn om een ​​optimaal resultaat te krijgen. Criteria die meten zullen zijn: Mens, Machine, Methode en Materiaal. Deze criteria zullen worden gebruikt om een ​​systeem te verkrijgen dat voldoet aan de verwachtingen en behoeften van de klant.