Wat is een power BI dashboard?

Power BI is het grafische ontwerp van data waardoor data vaak makkelijker te overzien is. Maar nu is er ook een Power BI dashboard dat erg handig is, maar wat is het?

De belangrijkste data

Het dashboard voor Power BI is een enkele pagina met platte data-graphics dat is gemaakt om visueel een verhaal te vertellen. Omdat het enkel één pagina is komen hier de meest belangrijke uitkomsten van data te staan zodat alleen het belangrijkste dat uit de data komt duidelijk wordt gemaakt en hiermee snel gehandeld kan worden. Een dashboard komt voort uit verschillende rapporten en deze rapporten ontstaan door analyses vanuit één data-set. een dashboard kan dus ook een verzameling zijn van verschillende datasets maar wel hier de belangrijkste data van genomen. Leer Power BI om zulke graphics te kunnen maken. 

Overzichtelijk voor lezer

Een power Bi dashboard zijn dus de belangrijkste data uit verschillende rapporten. Om hiermee iets te kunnen doen is het wel fijn als deze data op één plek en op een overzichtelijke manier gepresenteerd wordt. Daarom is het maken van een Power BI dashboard zo handig, dit leer je ook bij een Power BI cursus. Door niet alle data te laten zien maar enkel de belangrijkste kun je snel zien wat de belangrijkste uitkomsten van de data zijn en hier mee aan de slag. Natuurlijk zijn er ook andere graphics met de dus minder belangrijke data maar om eerst de hoofdzaken te scheiden van de bijzaken bevorderd vaak de resultaten en ook de efficiëntie.

Handig voor verschillende partijen

Een dashboard kun je ook wel een overzicht noemen. Het hebben van een overzicht dat iemand goed heeft gemaakt en waarmee meerdere mensen goed kunnen werken is erg handig. Zo hebben andere mensen hier geen omkijken naar en kun je van groot belang zijn voor een bedrijf. Zo kan een bedrijf makkelijk hun data delen met partijen die bijvoorbeeld niet erg thuis zijn is die data of in dat bedrijf en is het toch overzichtelijk en duidelijk voor partijen wat er met de data gebeurd is en wat er mee gedaan kan worden.