Werken met excel

In je loopbaan heb je vast al weleens te maken gehad met Excel. Als dit nog niet het geval is en je moet er wel mee aan de slag, is het handig om al het een en ander te weten. In deze blog leg ik een aantal kleine dingen uit. Om de basis het best te begrijpen, is het natuurlijk het handigst om een cursus Excel te volgen.

1. Vastzetten van rijen

Bij Excel is het handig om te weten hoe je het best en het meest overzichtelijk aan de slag kan gaan. Daarom is het goed om te weten hoe je rijen vastzet. Hiervoor selecteer je de rij die je vast wil zetten, klik je vervolgens op beeld –> blokkeren –> vastzetten rij. Hierbij zal je zien dat het werk daarna een stuk makkelijker en overzichtelijker gaat zijn.

2. Kolom vastzetten

Hetzelfde geldt als je een kolom wil vastzetten. Als dit nodig is zal je zien dat het jouw werk overzichtelijker maakt en daarom dus ook makkelijker. Dit doe je in principe als het vastzetten van een rij. Ga naar beeld –> blokkeren en klik vervolgens op vastzetten kolom.

3. Keuzelijst maken in Excel

Een keuzelijst is een vaak voorkomende vraag in het werkveld. Dit is erg handig wanneer er veel van dezelfde gegevens vaker terugkomen. Daarnaast is er altijd consistente invoer en zullen er geen dubbele waardes zijn in een keuzelijst. Selecteer de gegevens waaruit de keuzelijst moet bestaan, klik dan vervolgens op de rechtermuisknop en selecteer ‘naam definiëren’. Kies vervolgens voor lijst en kijk naar het resultaat!

Wil je meer weten over een cursus excel? Klik dan op de link in de introductie! Voor andere cursussen kan je ook naar deze website!