zoekmachine optimalisatie Arnhem

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie oftewel: hoe krijgt mijn website meer bezoekers?

Ik ben net begonnen met mijn eigen bedrijfje en dus ook met een website. Ik had, vond ik zelf in ieder geval, een aardige website in elkaar gezet, maar had helaas maar weinig bezoekers in het begin. En mijn kennis over dat soort zaken hield ook niet over. Dus ik ben gaan zoeken naar een bedrijf dat mij kon helpen bij Zoekmachine Optimalisatie, oftewel Search Engine Optimization (SEO). Ondertussen heb ik veel geleerd: zo bleek er nogal wat mis met de opbouw van mijn website. En ik was ook geen echt goede SEO manager. Ik ben heel tevreden over JG Webmarketing. Wat heb ik zoal van hen geleerd?

zoekmachine optimalisatieBelangrijke punten voor een goed vindbare website

Mijn website moest optimaal gemaakt worden voor zoekmachines: dus de juiste opbouw, een goede structuur en genoeg snelheid – dat noemen ze ‘technische optimalisatie’. Ook moest mijn website relevante inhoud bevatten – de term hiervoor is ‘content optimalisatie’. En dat ik moet zorgen dat mijn Zoekmachine Optimalisatie (SEO) regelmatig gemanaged wordt, bijvoorbeeld door in te spelen op een verandering in de algoritmes van Google, dat begreep ik ook nog. Maar waar ik zelf nooit aan gedacht had was het belang van ‘link building’. Dat is een soort van online netwerken zeg maar, hoewel je wel zult lezen dat het ook veel face-to-face contact inhield.

Linkbuilding

Samen met JG Webmarketing heb ik gezorgd dat er meer links kwamen van betrouwbare websites naar de website van mijn bedrijf. Zodat mijn website nu te zien is boven die van mijn concurrenten als je zoekt in Google. Dat heeft me wel even tijd en moeite gekost – maar het is het zeker waard. Ik krijg sinds die tijd veel meer online bezoekers waar ook meer klanten uit voortgekomen zijn! Het eerste wat we gedaan hebben is zorgen voor aansprekende en unieke website content met een hoge kwaliteit. Daarna ben ik echt op stap gedaan, zowel online als in persoon, om iedereen over deze nieuwe inhoud te vertellen. Ik ben ook in contact getreden met diverse invloedrijke bloggers die mijn product nu vermelden in hun blogs en andere sociale media. Vooral de links vanaf websites in mijn eigen sector leveren veel nieuwe klanten op: daar ben ik me nu specifiek op aan het richten. Het is sowieso goed om mijn eigen sector beter te leren kennen, met zoveel nieuwe klanten heb ik misschien al snel een partner nodig!